Ασιατική υπεροπλία στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου

Ασιατική υπεροπλία στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου

35
Ασιατική υπεροπλία στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου

Το 83% των αγωγών φυσικού αερίου κατασκευάζεται στην Ασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δεξαμενής σκέψης Global Energy Monitor, 70.000 χλμ. βρίσκονται υπό κατασκευή, με το κόστος να ανέρχεται γύρω στα 194 δισ. δολάρια. Συγκεκριμένα, η Ασία κατέχει την πρωτιά με 57.600 χλμ., με την Κίνα και την Ινδία να προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον άνθρακα με φυσικό αέριο έχοντας τις πιο διευρυμένες συνδέσεις.

Το Πακιστάν επίσης συνεχίζει την κατασκευή αγωγών, καθώς επιθυμεί να αυξήσει την εισαγωγική του ικανότητα σε φυσικό αέριο.

Οι δέκα χώρες που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις ‒σύμφωνα με το Global Energy Monitor‒ με αγωγούς υπό κατασκευή είναι: η Κίνα, η Ινδία, το Ιράν, η Ρωσία, το Πακιστάν, οι ΗΠΑ, η Νιγηρία, η Ιταλία, η Αργεντινή και ο Καναδάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπό κατασκευή αγωγός φυσικού αερίου Ιράν-Πακιστάν έχει καθυστερήσει μία δεκαετία, με το Ιράν να έχει μεν κατασκευάσει το δικό του τμήμα, αλλά με το Πακιστάν να έχει αναστείλει την κατασκευή λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν το 2014.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.