Εξαγορά ισπανικού τερματικού για την AD Ports

Εξαγορά ισπανικού τερματικού για την AD Ports

50
Εξαγορά ισπανικού τερματικού για την AD Ports

H AD Ports Group, μέσω της Noatum Terminals, απέκτησε το 100% της APM Terminals Castellón στην Ισπανία έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε με την APM Terminals, έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών και των ενδιαφερόμενων μερών και η αλλαγή ιδιοκτησίας θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Η επένδυση της Noatum Terminals στο Castellón, όπου ήδη διαχειρίζεται έναν τερματικό σταθμό πολλαπλών χρήσεων από το 2004, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για την εδραίωση της θέσης της στην Ισπανία. Η εξαγορά ακολουθεί διάφορες αναβαθμίσεις που έλαβαν χώρα στο Noatum Terminal Castellón, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.

Η ετήσια δυναμικότητα διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων της Noatum στο Castellón θα ανέρχεται σε 250.000 TEUs, αριθμός που μεταφράζεται στο 70% της δυναμικότητας όγκου εμπορευματοκιβωτίων στον ισπανικό λιμένα. Επιπλέον, οι δύο τερματικοί σταθμοί συνδέονται σιδηροδρομικά με την ενδοχώρα και εξυπηρετούν τις περιοχές της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής ‒ τοποθετώντας έτσι το λιμάνι σε πιο ανταγωνιστική θέση όσον αφορά την καταγραφή όγκων και την εξυπηρέτηση διαφόρων βιομηχανικών κλάδων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.