Capital Product Partners: Νέες συναλλαγές για την ενίσχυση του στόλου με 11...

Capital Product Partners: Νέες συναλλαγές για την ενίσχυση του στόλου με 11 νεότευκτα LNG carriers

172
Capital Product Partners: Νέες συναλλαγές για την ενίσχυση του στόλου με 11 νεότευκτα LNG carriers

H Capital Product Partners L.P. ανακοίνωσε την ολοκλήρωση «συμφωνίας-ομπρέλας», που συνήφθη στις 13 Νοεμβρίου με τις Capital Maritime & Trading Corp. και Capital GP L.L.C., η οποία προβλέπει την απόκτηση 11 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Capital Maritime έναντι συνολικού τιμήματος $3,13 δισ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η CPLP σύναψε 11 συμφωνίες αγοράς μετοχών για την απόκτηση του 100% των μετοχών κάθε πλοιοκτήτριας εταιρείας των πλοίων.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία ολοκλήρωσε την απόκτηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του LNG/C Amore Mio I όπως επίσης και την εξαγορά του 100% των μετοχών καθεμιάς από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες των πλοίων LNG/Cs Alcaios I, Antaios I, Athlos και Archon. Η Capital Product Partners L.P. αναμένει την εξαγορά καθεμιάς από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες των πλοίων LNG/Cs Axios II, Assos, Apostolos, Aktoras, Archimidis και Agamemnon μετά το πέρας της κατασκευής και παράδοσης κάθε πλοίου από το ναυπηγείο. Κάθε πλοίο διαθέτει μεταφορική ικανότητα 174.000 κ.μ. και κατασκευάστηκε ή κατασκευάζεται στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries Co., LTD και Hyundai Samho Heavy Industries Co. Ltd.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.