Τα κορυφαία routes των LNG carriers

Τα κορυφαία routes των LNG carriers

138
Τα κορυφαία routes των LNG carriers

Πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος της Αυστραλίας και των ΗΠΑ ως χωρών θαλάσσιων εξαγωγών LNG, ενώ Κίνα, Ιαπωνία και Νότια Κορέα αποτελούν τους κυριότερους προορισμούς για το ορυκτό καύσιμο, βάσει πρόσφατης έκθεσης της VesselsValue.

Ειδικότερα, εντός Νοεμβρίου, μεταφέρθηκαν σχεδόν 30 εκατ. κ.μ. LNG διά θαλάσσης, με τα συνολικά τονομίλια να ξεπερνούν τα 115 δισ. Τα δύο κορυφαία routes, βάσει της VesselsValue, είχαν ως χώρα αναχώρησης την Αυστραλία και ως χώρες προορισμού τις Κίνα και Ιαπωνία.

Τα επόμενα τέσσερα routes έχουν ως σημείο αναχώρησης τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη ως ενεργειακός πάροχος σε παγκόσμια κλίμακα. Άλλωστε, τα LNG carriers που αναχώρησαν από τις ΗΠΑ είχαν ως προορισμό τόσο χώρες της Ευρώπης όσο και της Ασίας.

Εικόνα3

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεκάδα εισέρχεται και η Ρωσία ως χώρα εξαγωγών, με 1,34 εκατ. κ.μ. LNG να εξάγονται από τη Ρωσία με προορισμό την Κίνα, εντός Νοεμβρίου, βάσει της VesselsValue.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.