«Χείρα βοηθείας» €50 εκατ. της ΕΕ για τους ουκρανικούς λιμένες

«Χείρα βοηθείας» €50 εκατ. της ΕΕ για τους ουκρανικούς λιμένες

66
«Χείρα βοηθείας» €50 εκατ. της ΕΕ για τους ουκρανικούς λιμένες

Στη διάθεση 50 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση λιμενικών υποδομών στην Ουκρανία προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως γνωστοποίησε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο X στις 25 Νοεμβρίου, τα κεφάλαια θα διατεθούν για την αποκατάσταση υποδομών σε λιμένες της Ουκρανίας που έχουν πληγεί από ρωσικές επιθέσεις.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της: «Παρά τον πόλεμο, η Ουκρανία συνεχίζει να αποτελεί κύριο τροφοδότη για τον κόσμο. Στην προσπάθεια αυτή, μπορείτε να βασίζεστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ακόμη, πρόσθεσε: «Μαζί, αποστέλλουμε ουκρανικά σιτηρά στον κόσμο».

Παράλληλα, σε σχετική επιστολή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ουκρανό πρόεδρο, αναφέρεται ότι οι βελτιωμένες λιμενικές υποδομές θα επιταχύνουν τις εξαγωγές τροφίμων και λοιπών εμπορευμάτων της Ουκρανίας. Ακόμα, υποστηρίζεται ότι, εν τέλει, η ευρωπαϊκή χείρα βοηθείας θα επιτρέψει στους ουκρανικούς λιμένες να εξάγουν ποσότητες όπως εκείνες πριν από τον πόλεμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.