Πτώση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας

Πτώση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας

46
Πτώση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας

Τις τελευταίες εκτιμήσεις για τη ρωσική παραγωγή ορυκτών καυσίμων γνωστοποίησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ειδικότερα, βάσει του δημοσιεύματος, η ρωσική παραγωγή πετρελαίου το 2023 θα διαμορφωθεί στους 527 εκατ. τόνους, ενώ εκείνη του άνθρακα στους 440 εκατ. τόνους. Πέραν αυτού, η παραγωγή LNG θα αγγίξει τους 33 εκατ. τόνους, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου θα μειωθεί κατά 30 δισ. κ.μ., λόγω της μείωσης των ποσοτήτων που κατευθύνονται στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το πετρέλαιο, η παραγωγή θα είναι ελαφρώς μικρότερη έναντι του 2022, οπότε και είχε διαμορφωθεί στους 535 εκατ. τόνους. Από την άλλη, η παραγωγή άνθρακα θα είναι περίπου ίδια σε ετήσια βάση.

Η μείωση στην παραγωγή φυσικού αερίου φαντάζει επόμενη, ενώ η αύξηση στην παραγωγή LNG προκαλεί αισιοδοξία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, κ. Αλεξάντερ Νόβακ. Μάλιστα, η παραγωγή LNG αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2024, λόγω του project Arctic LNG-2.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.