Η Ασία, οδηγός ανάπτυξης των αερομεταφορών το 2024

Η Ασία, οδηγός ανάπτυξης των αερομεταφορών το 2024

21
Η Ασία, οδηγός ανάπτυξης των αερομεταφορών το 2024

Στην Ασία φαίνεται πως εναποθέτουν οι εταιρείες αερομεταφορών τις «ελπίδες» τους για το 2024, καθώς η επιστροφή πτήσεων από τη Βόρεια Αμερική προς την περιοχή Ασία-Ειρηνικός επιταχύνεται.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Reuters, ανάκαμψη της ζήτησης για πτήσεις προς και από την Ασία φέρνει χαμόγελα στη βιομηχανία, δεδομένου ότι πρόκειται για πτήσεις μεγαλύτερων αποστάσεων και συνεπώς αποφέρουν μεγαλύτερη κέρδη.

Άλλωστε, η ανάκαμψη στη μεταφορική ικανότητα της διεθνούς βιομηχανίας φαίνεται πως θα οδηγήσει σε πτώση του κόστους των εισιτηρίων το 2024 για πτήσεις με προορισμό τις χώρες της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, τα ασιατικά κράτη φαντάζουν η καλύτερη δυνατή εναλλακτική για τις εταιρείες αερομεταφορών της Βόρειας Αμερικής.

Παράλληλα, τα σημάδια είναι ελπιδοφόρα και στο μέτωπο της ζήτησης για επαγγελματικά ταξίδια στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Πιο συγκεκριμένα, οι καταναλωτικές δαπάνες για τα ταξίδια αυτά εκτιμάται πως θα καταγράψουν άνοδο της τάξεως του 41% το 2027, στα $567 δισ. Ακόμη, το 2027 οι εν λόγω καταναλωτικές δαπάνες εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στα περίπου $800 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.