Προς υπερκάλυψη των ετήσιων στόχων τους τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Προς υπερκάλυψη των ετήσιων στόχων τους τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

54
Προς υπερκάλυψη των ετήσιων στόχων τους τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Η ζήτηση για LNG carriers αναμένεται να υπερβεί τις προβλέψεις των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων, οδηγώντας στο να ξεπεραστούν οι εκτιμήσεις τους για την εξασφάλιση νέων παραγγελιών το 2023 και σε σημαντική άνοδο του orderbook και το 2024.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού ειδησεογραφικού μέσου Business Korea αναφέρει ότι οι νέες παραγγελίες το 2023 για τα τρία μεγάλα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας ανήλθαν σε $30,8 δισ. (έως και τα τέλη Οκτωβρίου). Τα εν λόγω επίπεδα αντιστοιχούν στο 89% των αθροιστικών ετήσιων στόχων των τριών ναυπηγείων. Δεδομένου ότι εντός του δ’ τριμήνου αναμένεται να παραδοθούν επιπλέον παραγγελίες, οι στόχοι των τριών ναυπηγείων εκτιμάται πως θα ξεπεραστούν.

Παράλληλα, εντός του 2024 αναμένεται να παραγγελθούν περίπου 80 LNG carriers παγκοσμίως. Μεγάλο μέρος αυτών των παραγγελιών προβλέπεται να τοποθετηθούν στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, δεδομένης της εξειδίκευσής τους στον συγκεκριμένο τύπο πλοίου. Η εξειδίκευση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής τους και τους έχει εξασφαλίσει τα ηνία στις ναυπηγήσεις πλοίων υψηλότερων τεχνολογικών προδιαγραφών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.