«Εθισμός» της Ευρώπης στο ρωσικό LNG

«Εθισμός» της Ευρώπης στο ρωσικό LNG

134
«Εθισμός» της Ευρώπης στο ρωσικό LNG

Παρότι το ρωσικό φυσικό αέριο «δυσκολεύεται» να εισέλθει στην Ευρώπη, δεν ισχύει το ίδιο για τα φορτία ρωσικού LNG. Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα του Reuters κάνει λόγο για εισαγωγές 13 εκατ. τόνων ρωσικού LNG από χώρες της Ευρώπης.

Ειδικότερα, κορυφαίοι αγοραστές είναι το Βέλγιο, η Ισπανία και η Γαλλία. Το Βέλγιο εισήγαγε 3,79 εκατ. τόνους, η Ισπανία 3,64 εκατ. τόνους και η Γαλλία 3,18 εκατ. τόνους. Οι εισαγωγές ρωσικού LNG από ευρωπαϊκές χώρες δεν συνιστούν απαραίτητα έκπληξη. Άλλωστε, το ρωσικό LNG δεν υπόκειται σε ευρωπαϊκές κυρώσεις και ούτε υπάρχουν βραχυπρόθεσμα σχέδια για συμπερίληψή του σε ένα από τα πακέτα κυρώσεων ενάντια στη Μόσχα.

Παράλληλα, εντός του έτους, η Ρωσία έχει εξαγάγει λιγότερο LNG στην Ασία έναντι της Ευρώπης. Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, 10,4 εκατ. τόνοι εξήχθησαν από τη Ρωσία διά θαλάσσης με προορισμό χώρες της Ασίας.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.