Η Wärtsilä, οδηγός στη μάχη ενάντια στις εκπομπές μεθανίου

Η Wärtsilä, οδηγός στη μάχη ενάντια στις εκπομπές μεθανίου

55
Η Wärtsilä, οδηγός στη μάχη ενάντια στις εκπομπές μεθανίου

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä παρουσίασε πρόσφατα μια νέα έκδοση του επιτυχημένου κινητήρα διπλού καυσίμου Wärtsilä 31DF, η οποία υπόσχεται ακόμα χαμηλότερες παραγόμενες εκπομπές σε σύγκριση με τους προηγούμενης γενιάς κινητήρες της ίδιας σειράς.

Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση επιτρέπει κατά τη λειτουργία με καύσιμο LNG, την περαιτέρω μείωση των μέσω σταθμισμένων τιμών των εκπομπών μεθανίου του κινητήρα κατά 41% σε σύγκριση με ένα συμβατικό κινητήρα Wärtsilä 31DF, ο οποίος ήδη διαθέτει τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών στην αγορά.

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας, ο οποίος έχει ήδη αντικαταστήσει έναν από τους τέσσερις κινητήρες του πορθμείου Aurora Botnia της Wasaline έχει ήδη βοηθήσει τη φινλανδο-σουηδική εταιρεία διαχείρισης πορθμείων να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου του πλοίου κατά 10%. Στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων Green Ray και SeaTech, η Wärtsilä εγκατέστησε πιλοτικά τη νέα έκδοση του κινητήρα στο πλοίο Aurora Botnia, με εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία επαληθεύτηκαν μέσω μιας ανεξάρτητης μελέτης που διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2022 από το VTT, το Τεχνικό Ερευνητικό Κέντρο της Φινλανδίας. Ενθαρρυμένη από τα θετικά αποτελέσματα, η Wärtsilä αποφάσισε να προχωρήσει στο εμπορικό λανσάρισμα της νέας έκδοσης του κινητήρα Wärtsilä 31DF.

Η πρόσφατη συνεργασία των δύο εταιρειών αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας εταιρικής σχέσης που διατηρεί η Wärtsilä με τη Wasaline, μέσω της οποίας στοχεύουν στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών του Aurora Botnia, του φιλικότερου προς το περιβάλλον πλοίου RoPax στον κόσμο έως σήμερα.

Φωτό: Wärtsilä

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.