Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Το πρώτο ηλεκτρικό ρυμουλκό στη Μέση Ανατολή

Το πρώτο ηλεκτρικό ρυμουλκό στη Μέση Ανατολή

Εισαγωγικό κείμενο

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων προσπαθειών για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, η ομάδα SAFEEN της AD Ports Group καταγράφει ένα σημαντικό επίτευγμα με τη δοκιμή του πρώτου ηλεκτρικού ρυμουλκού στη Μέση Ανατολή. Το Damen RSD-E Tug 2513 παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της 27th International Tug & Salvage Convention, Exhibition & Awards 2024 στο Ντουμπάι, όπου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της ναυτιλιακής κοινότητας.

Το ρυμουλκό, που θα λειτουργεί αρχικά μέσω γεννητριών που συμμορφώνονται με τους πρόσφατους κανονισμούς εκπομπών ΙΜΟ τρίτης κατηγορίας (Tier III), προβλέπεται να συμβάλλει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών κατά τη λειτουργία του. Επιπροσθέτως, το ρυμουλκό έχει τη δυνατότητα να ρυμουλκεί μεγάλα πλοία χάρη στην ισχυρή του ικανότητα έλξης, που φτάνει τους 70 τόνους, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα κόστη συντήρησης συγκριτικά με τα παραδοσιακά ντίζελ ρυμουλκά.

Μελλοντικά, τα σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας παράκτιας εγκατάστασης φόρτισης στο λιμάνι Khalifa, με ισχύ 1,5 MW. Αυτή η εγκατάσταση θα ενισχύσει την απόδοση του ρυμουλκού, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της AD Ports Group προς την ανάπτυξη βιώσιμων υποδομών και την υποστήριξη ηλεκτροκίνητων πλοίων.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024