Συμφωνία συγχώνευσης της Navios Maritime Holdings

Συμφωνία συγχώνευσης της Navios Maritime Holdings

764
Συμφωνία συγχώνευσης της Navios Maritime Holdings

Η Navios Maritime Holdings Inc. (NM) και η N Logistics Holdings Corporation (NLHC), εταιρεία που ελέγχεται από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της NM, κ. Αγγελική Φράγκου, ανακοίνωσαν συμφωνία συγχώνευσης βάσει της οποίας η NLHC θα αποκτήσει όλες τις κοινές μετοχές της NM τις οποίες δεν κατέχει ήδη έναντι $2,28/μετοχή.

Η συμφωνία ακολουθεί προσφορά συνδεδεμένης εταιρείας της κ. Φράγκου στις 13 Σεπτεμβρίου για την απόκτηση των κοινών μετοχών. Τα $2,28/μετοχή αντιπροσωπεύουν ένα premium 43% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της NM στις 12 Σεπτεμβρίου, την τελευταία δηλαδή ημέρα διαπραγμάτευσης πριν την πρόταση απόκτησης των μετοχών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της NM συγκρότησε Ειδική Επιτροπή, αποτελούμενη αποκλειστικά από ανεξάρτητους διευθυντές προκειμένου να εξετάσει την προσφορά της NLHC. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ενεργώντας κατόπιν ομόφωνης σύστασης της Ειδικής Επιτροπής, ενέκρινε τη Σύμβαση Συγχώνευσης με ομόφωνη ψήφο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν συνδέονται με την NLHC ή τις θυγατρικές της. Η Ειδική Επιτροπή, με τη συνδρομή των ανεξάρτητων οικονομικών και νομικών συμβούλων της, διαπραγματεύτηκε αποκλειστικά τους όρους της Συμφωνίας Συγχώνευσης για λογαριασμό της εταιρείας.

Η συγχώνευση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο το α’ τρίμηνο του 2024, υπόκειται στην έγκριση από τους μετόχους της εταιρείας σε ειδική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.