Πτώσης συνέχεια για τη ναυλαγορά των containerships

Πτώσης συνέχεια για τη ναυλαγορά των containerships

63
Πτώσης συνέχεια για τη ναυλαγορά των containerships

Σε ακόμη μία εβδομάδα αποδυνάμωσης των ναύλων των containerships αναδείχθηκε η εβδομάδα με πέρας την 21η Σεπτεμβρίου, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, να καταγράφει πτώση 5,2% και να διαμορφώνεται στα $1.479,48/FEU.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 66,9% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, σε κατά 45% χαμηλότερα επίπεδα από τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών, αλλά σε κατά 4% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes που λαμβάνει υπόψη της η Drewry για την εξαγωγή του WCI, οι ναύλοι κατέγραψαν πτώση ανεξαρτήτως route. Εστιάζοντας στα fronthaul routes, οι σημαντικότερες πτώσεις σημειώθηκαν στα routes: Σαγκάη-Ρότερνταμ (10%), Σαγκάη-Γένοβα (10%) και Σαγκάη-Νέα Υόρκη (4%). Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την πτώση των ναύλων στο route Σαγκάη-Νέα Υόρκη, οι spot ναύλοι δεν παραμένουν σε κανένα route άνω των $3.000/FEU.

Screenshot 2023-09-21 165839

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι η τάση στους ναύλους στη spot αγορά θα παραμείνει κοντά στα τρέχοντα επίπεδα γενικά τις ερχόμενες εβδομάδες, εκτίμηση που πλέον δεν εμπνέει και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.