Στενά Σιγκαπούρης: Τρεις ληστρικές επιθέσεις σε πλοία σε διάστημα λίγων ωρών

Στενά Σιγκαπούρης: Τρεις ληστρικές επιθέσεις σε πλοία σε διάστημα λίγων ωρών

190
Στενά Σιγκαπούρης: Τρεις ληστρικές επιθέσεις σε πλοία σε διάστημα λίγων ωρών

Στο επίκεντρο των ληστρικών επιθέσεων εναντίον πλοίων παραμένουν τα Στενά της Σιγκαπούρης, με ένα ακόμα περιστατικό να λαμβάνει χώρα πρόσφατα και να αυξάνει τις ανησυχίες για τη ναυσιπλοΐα σε μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Information Fusion Centre, τρία πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου βρέθηκαν στο στόχαστρο ληστρικών επιθέσεων στα Στενά της Σιγκαπούρης, μεταξύ 8 και 9 Αυγούστου, όπως αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμά του.

Τα εν λόγω περιστατικά έλαβαν χώρα όταν τα πλοία βρίσκονταν στο κανάλι Φίλιπ στα Στενά της Σιγκαπούρης, ενώ δύο εξ αυτών έφεραν τη σημαία της Λιβερίας και το τρίτο τη σημαία της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πενήντα περιστατικά ληστρικών επιθέσεων έχουν καταγραφεί από τις 23 Ιανουαρίου στην περιοχή που εκτείνεται από την Ινδία έως την Ινδονησία και τη Νότια Κορέα, όπως αναφέρει το Information Fusion Centre, προτρέποντας τις αρμόδιες αρχές και τους διαχειριστές των πλοίων να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των περιστατικών έλαβαν χώρα βραδινές ώρες και αφορούν κυρίως bulk carriers, με χαμηλή ταχύτητα πλεύσης.

Τέλος, στην ενημέρωσή του, το Information Fusion Centre υπογράμμισε ότι πιθανότατα όλες οι ληστείες πραγματοποιήθηκαν από την ίδια ομάδα δραστών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.