ΝΕΕ: «Σημαντική η αναβάθμιση για το ελληνικό νηολόγιο»

ΝΕΕ: «Σημαντική η αναβάθμιση για το ελληνικό νηολόγιο»

124
ΝΕΕ: «Σημαντική η αναβάθμιση για το ελληνικό νηολόγιο»

Στη διάκριση που πέτυχε το ελληνικό νηολόγιο εστιάζει πρόσφατη ανάρτηση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα, το ελληνικό νηολόγιο βρίσκεται πλέον στην 3η θέση της Λευκής Λίστας του Paris MoU. Παρακάτω ακολουθεί η ανάρτηση του ΝΕΕ.

«Σημαντική αναβάθμιση πέτυχε το ελληνικό νηολόγιο, το οποίο βρίσκεται πλέον στην 3η θέση της Λευκής Λίστας του Paris MoU (από την 6η θέση το 2022). Η ετήσια αξιολόγηση του Paris MoU βασίζεται στον συνολικό αριθμό επιθεωρήσεων και κρατήσεων, για σημαίες πλοίων με τουλάχιστον 30 επιθεωρήσεις, κατά τη διάρκεια μιας κυλιόμενης περιόδου 3 ετών.

Η ελληνική σημαία βρίσκεται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις των εθνικών νηολογίων, γεγονός που αναδεικνύει τις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές των πλοίων που φέρουν την ελληνική σημαία. Υπενθυμίζεται ότι η υψηλότερη κατάταξη συνεπάγεται και λιγότερους ελέγχους κατά τον ελλιμενισμό των πλοίων.

Στην πρώτη δεκάδα της επικαιροποιημένης Λευκής Λίστας βρίσκονται επίσης η Δανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, η Φινλανδία, η Κύπρος, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο».

1687357940300

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.