FSO Safer: Η χείρα βοηθείας από την ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου

FSO Safer: Η χείρα βοηθείας από την ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου

109
FSO Safer: Η χείρα βοηθείας από την ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου

Το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου την επίτευξη ασφαλιστικής κάλυψης από την αγορά του Λονδίνου για το «FSO Safer». Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, ξεκίνησε μια επιχείρηση που συντονίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, με σκοπό να αποτραπεί η διαρροή περισσότερων από 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο επικεφαλής του UNDP, Achim Steiner, τόνισε τη σημασία της οριστικοποίησης της ασφαλιστικής κάλυψης, τόσο από οικονομικής άποψης όσο και για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η επιχείρηση του «FSO Safer», που περιλαμβάνει τη μεταφορά του πετρελαίου σε άλλο πλοίο και τη διάλυσή του, είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, που ενέχει πολλούς κινδύνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολή των ασφαλιστών είναι τεράστια, αφού, χωρίς εκείνους να αναλάβουν τον οικονομικό κίνδυνο, η αποστολή δεν θα μπορούσε να προχωρήσει, σημειώνεται στην ανακοίνωση του UNDP. Περισσότεροι από 100 ασφαλιστές συμμετείχαν στην έκδοση δέσμης πολιτικών για την απομάκρυνση του πετρελαίου και τη διάλυση του πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.