Πρωτοποριακή δοκιμή βιοκαυσίμων από τη Royal Caribbean

Πρωτοποριακή δοκιμή βιοκαυσίμων από τη Royal Caribbean

71
Πρωτοποριακή δοκιμή βιοκαυσίμων από τη Royal Caribbean

Το καλοκαίρι, ο όμιλος Royal Caribbean πρόκειται να θέσει ένα νέο ορόσημο σχετικά με τη χρήση βιοκαυσίμων στον ναυτιλιακό κλάδο, χρησιμοποιώντας βιώσιμα βιοκαύσιμα, προκειμένου να καλύψει μέρος των ενεργειακών αναγκών του πλοίου «Celebrity Apex» της Celebrity Cruises και του «Symphony of the Seas» της Royal Caribbean International.

Στο πλαίσιο των διάρκειας τριών μηνών δοκιμών, το κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Apex» θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Ρότερνταμ και το «Symphony of the Seas» από το λιμάνι της Βαρκελώνης, καταναλώνοντας ένα μείγμα βιοκαυσίμων που θα αποφέρει μείωση των ανθρακικών εκπομπών των πλοίων. Το εν λόγω μείγμα παράγεται μέσω του καθαρισμού ανανεώσιμων πρώτων υλών, όπως έλαια και λίπη, και του συνδυασμού αυτών με μαζούτ για τη δημιουργία ενός καθαρότερου και βιωσιμότερου εναλλακτικού ναυτιλιακού καυσίμου.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία του ομίλου Royal Caribbean ακολουθεί την πραγματοποίηση μιας ακόμη δοκιμής βιοκαυσίμων στο πλοίο «Navigator of the Seas», που επιχειρεί στην Καλιφόρνια, το οποίο το περασμένο φθινόπωρο αποτέλεσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που απέπλευσε από λιμάνι της Αμερικής καταναλώνοντας ανανεώσιμο καύσιμο ντίζελ.

Η Royal Caribbean σκοπεύει να συνεχίσει να αυξάνει τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων χαμηλών ανθρακικών εκπομπών, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πλοίων του στόλου της. Μόλις ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες δοκιμές, ο όμιλος σχεδιάζει να κλιμακώσει τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων των βιοκαυσίμων, στα επερχόμενα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά δρομολόγια που θα πραγματοποιήσει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.