Ρεκόρ για τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε Κίνα και Ινδία

Ρεκόρ για τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε Κίνα και Ινδία

65
Ρεκόρ για τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε Κίνα και Ινδία

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε Κίνα και Ινδία τον Μάιο, εν μέσω πτώσης των τιμών και περιορισμένης ζήτησης από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Ειδικότερα, διεθνή δημοσιεύματα επικαλούνται δεδομένα των εταιρειών ανάλυσης Vortexa και Kpler και αναφέρουν ότι, τον Μάιο, Κίνα και Ινδία εισήγαγαν περίπου 110 εκατ. βαρέλια ρωσικού πετρελαίου, επίπεδα που συνιστούν μηνιαία άνοδο ύψους σχεδόν 10%.

Οι αφίξεις ρωσικών φορτίων πετρελαίου στην Ινδία εκτιμάται πως διαμορφώθηκαν στους 8,6 εκατ. τόνους, ενώ στην Κίνα στους 6 εκατ. τόνους, βάσει της Vortexa. Από την άλλη, δεδομένα της Kpler κάνουν λόγο για 66,7 εκατ. βαρέλια στην Ινδία και 49,2 εκατ. βαρέλια στην Κίνα.

Όσον αφορά την Κίνα, καταγράφεται άνοδος στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από ιδιωτικά διυλιστήρια. Ενδεικτικά, η Hengli Petrochemical, η οποία διαθέτει ημερήσια ικανότητα διύλισης ύψους 400.000 βαρελιών, εισήγαγε στις αρχές Μαΐου 730.000 βαρέλια και πρόσφατα ακόμη 2 εκατ. βαρέλια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.