Η «απάντηση» του Ιράκ στη Διώρυγα του Σουέζ

Η «απάντηση» του Ιράκ στη Διώρυγα του Σουέζ

549
Η «απάντηση» του Ιράκ στη Διώρυγα του Σουέζ

Το Ιράκ ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο έργο αξίας $17 δισ. για τη σύνδεση λιμένα του στις νότιες ακτές μέσω οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου στα σύνορα με την Τουρκία. Εάν οι εργασίες εκκινήσουν το επόμενο έτος, το πρότζεκτ θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2029.

Το Development Road project έχει ως στόχο τη σύνδεση του Grand Faw Port με την Τουρκία, καθιστώντας το Ιράκ διαμετακομιστικό κόμβο, συντομεύοντας τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τη Διώρυγα του Σουέζ.

Όραμα της ιρακινής κυβέρνησης είναι η μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων με υπερσύγχρονα τρένα, που θα κινούνται με 300 χλμ. την ώρα, συνδέοντας τοπικούς βιομηχανικούς κόμβους με ενεργειακά έργα που περιλαμβάνουν αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτούσε μια νέα εποχή για τις μεταφορές στο Ιράκ, αφήνοντας στην άκρη το γερασμένο δίκτυο μεταφορών της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.