Κόμβοι ανεφοδιασμού υδρογόνου, το όραμα Μόντι για τα ινδικά λιμάνια

Κόμβοι ανεφοδιασμού υδρογόνου, το όραμα Μόντι για τα ινδικά λιμάνια

32
Κόμβοι ανεφοδιασμού υδρογόνου, το όραμα Μόντι για τα ινδικά λιμάνια

Προθεσμία έως το 2035 έχει η Ινδία προκειμένου να αναπτύξει εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού υδρογόνου στα μεγάλα λιμάνια της, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας της χώρας την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Η Ινδία, η οποία αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος των εκπομπών του θερμοκηπίου παγκοσμίως, προσβλέπει στην εξάλειψη των εκπομπών αυτών έως το 2070 και στο πλαίσιο αυτό τρία λιμάνια της θα αναπτύξουν εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού πράσινου υδρογόνου και αμμωνίας.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι και τα δώδεκα μεγαλύτερα λιμάνια να διαθέτουν τέτοιες εγκαταστάσεις, ανέφερε στο Reuters ο υπουργός Ναυτιλίας, Sarbananda Sonowal. Τα τρία πρώτα λιμάνια που περιλαμβάνονται στο μεγαλεπήβολο σχέδιο είναι τα Paradip, Kandla και Tuticorin. Την ίδια ώρα, έως το 2030, όλα τα ινδικά λιμάνια πρέπει να επιτύχουν περικοπές πάνω από το ένα πέμπτο στην κατανάλωση ενέργειας ανά τόνο φορτίου έναντι των επιπέδων του 2023.

Σε ευρύτερο πλαίσιο, η Ινδία στοχεύει η ηλεκτροπαραγωγή της τα επόμενα έτη να προέρχεται κατά 40% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.