Τα mega-projects πετρελαίου εκ νέου προτεραιότητα για την BP

Τα mega-projects πετρελαίου εκ νέου προτεραιότητα για την BP

72
Τα mega-projects πετρελαίου εκ νέου προτεραιότητα για την BP

Στροφή στη στρατηγική του φαίνεται να πραγματοποιεί ο ενεργειακός κολοσσός BP, καθώς αυξάνει τις δραστηριότητές του στον τομέα εξερεύνησης πετρελαίου, τον οποίο και είχε οριακά «εγκαταλείψει» τα τελευταία έτη, εν μέσω της ευρύτερης πίεσης για εστίαση σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Reuters σημειώνει ότι η BP εκκίνησε εργασίες εξερεύνησης στα ανοικτά του Καναδά, σε απομονωμένη περιοχή, η οποία, βάσει προκαταρκτικών ερευνών, δύναται να «κρύβει» αποθέματα πετρελαίου που ξεπερνούν τα 5 δισ. βαρέλια.

Την ίδια ώρα, συμμετέχει με την Equinor στην εξερεύνηση του πρότζεκτ «Bay du Nord», ενώ πρόσφατα αποφάσισε την επανεκκίνηση ενός πρότζεκτ της στον Κόλπο του Μεξικού. Το εν λόγω πρότζεκτ, ονόματι Kaskida, είχε εγκαταλειφθεί στο παρελθόν, καθώς η BP είχε συναντήσει τεχνικές δυσκολίες, που η τότε τεχνολογία δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει.

Σε κάθε περίπτωση, παρά την ανανεωμένη ορμή με την οποία η BP στρέφεται στα ορυκτά καύσιμα, οι επενδυτικές της δαπάνες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα μειωθούν σταδιακά μέχρι το 2030. Πάντως, ακόμη και στο πέρας της δεκαετίας, πάνω από 50% των δαπανηθέντων κεφαλαίων αναμένεται να αφορούν πρότζεκτ ορυκτών καυσίμων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.