Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία με το βλέμμα στην Ευρώπη

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία με το βλέμμα στην Ευρώπη

123
Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία με το βλέμμα στην Ευρώπη

Ο κολοσσός της ναυπηγικής βιομηχανίας HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering στρέφει το βλέμμα του στην Ευρώπη με στόχο την επέκταση των ερευνητικών δαπανών του και τη διασφάλιση των απαραίτητων τεχνολογιών για τις ναυπηγήσεις του μέλλοντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η HD KSOE προσβλέπει σε επένδυση 15 εκατ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ερευνητικό ινστιτούτο της, που βρίσκεται στη Γερμανία, αλλά και σε άλλα πρότζεκτ Έρευνας και Ανάπτυξης τα επόμενα πέντε έτη. Ένα από αυτά αφορά τη δέσμευση και την αποθήκευση CO₂ και αντανακλά την ολοένα αυξανόμενη εστίαση της βιομηχανίας στα συστήματα CCS ως μέσο που μπορεί να συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση.

Μάλιστα, η HD KSOE φαίνεται πως σκοπεύει στην εγκατάσταση συστημάτων CCS σε πλοία που ναυπηγεί μέχρι το 2024.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της εταιρείας, το ερευνητικό κέντρο στην Ευρώπη θα αξιοποιήσει συνεργασίες που έχει αναπτύξει, προκειμένου να βρεθεί στα ηνία του αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση πράσινων τεχνολογιών και τεχνολογιών ψηφιοποίησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.