«Harzand»: Το μεγαλύτερο VLGC στον κόσμο

«Harzand»: Το μεγαλύτερο VLGC στον κόσμο

2931
«Harzand»: Το μεγαλύτερο VLGC στον κόσμο

Σε μια ναυπήγηση-ορόσημο προχώρησε το κινεζικό ναυπηγείο Jiangnan Shipyard, το οποίο παρέδωσε το «Harzand», το μεγαλύτερο Very Large Gas Carrier στον πλανήτη. Το «Harzand» διαθέτει μεταφορική ικανότητα 93.000 κ.μ., έχει μήκος 230 μ., πλάτος 36,6 μ. και είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες που το καθιστούν περιβαλλοντικά φιλικό.

Ειδικότερα, διαθέτει ακόμη μια αξονική γεννήτρια η οποία επιτρέπει την παραγωγή βοηθητικής ισχύος κατά τη διάρκεια των ταξιδίων. Η αυτονομία του πλοίου φτάνει τα 23.000 ναυτικά μίλια ενώ οι τεχνολογίες που διαθέτει εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τα πρότυπα Tier III του IMO που αφορούν τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) και οξειδίων του θείου (SOx).

Το «Harzand» αποτελεί το πρώτο από μια σειρά έξι πλοίων μεταφοράς LPG χωρητικότητας 93.000 κ.μ. τα οποία έχει παραγγείλει η Petredec από τη Jiangnan Shipbuilding. Μέσω της κατανάλωσης καυσίμου LPG στους κινητήρες MAN ES LGIP των νεότευκτων πλοίων της, η Petredec στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% έως το 2030.

Την ίδια ώρα, το «Harzand» συνιστά ναυπήγηση-ορόσημο για το κινεζικό ναυπηγείο Jiangnan Shipyard.

«Η ναυπήγηση του πλοίου αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στα ηνία της αγοράς ναυπηγήσεων VLGCs και αναμένουμε να μας βοηθήσει να “κερδίσουμε” περισσότερους πελάτες» δήλωσε ο Wei Xiaoyong, επικεφαλής της ναυπήγησης του «Harzand».

Η Jiangnan Shipyard, θυγατρική του κινεζικού κολοσσού China State Shipbuilding Corporation, έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για τη ναυπήγηση 52 VLGCs από το 2012. Τα 14 από αυτά είναι μεταφορικής ικανότητας 93.000 κ.μ.

Πλέον το ναυπηγείο κατέχει ποσοστό 25% στην παγκόσμια αγορά ναυπηγήσεων VLGCs, στην οποία πρωταγωνιστούν με συνέπεια ναυπηγεία της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Πηγή: China Daily

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.