Η πρώτη τροφοδοσία καυσίμου LNG στο «MSC World Europa»

Η πρώτη τροφοδοσία καυσίμου LNG στο «MSC World Europa»

79
Η πρώτη τροφοδοσία καυσίμου LNG στο «MSC World Europa»

Οι συνεργασίες ναυτιλιακών και ενεργειακών κολοσσών με εστίαση στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας βαίνουν αδιάκοπα, με το LNG να βρίσκεται στο επίκεντρό τους. Πιο συγκεκριμένα, η θυγατρική εταιρεία του κολοσσού ενέργειας TotalEnergies, TotalEnergies Marine Fuels, και το τμήμα κρουαζιέρας του κολοσσού των τακτικών γραμμών MSC πραγματοποίησαν την πρώτη τροφοδοσία καυσίμου LNG στο λιμάνι Marseille Fos στο πλοίο «MSC World Europa».

Το συγκεκριμένο πλοίο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από το γαλλικό ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique και διαθέτει μήκος 333 μ. Η τροφοδοσία 2.500 κ.μ. πραγματοποιήθηκε με μεταφορά από πλοίο σε πλοίο στις 22 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω τροφοδοσία αποτελεί μονάχα το πρώτο βήμα της ευρύτερης συνεργασίας των δύο κολοσσών. Υπό τη σχετική συμφωνία που έχουν υπογράψει, η TotalEnergies Marine Fuels θα τροφοδοτεί με περίπου 45.000 τόνους καυσίμων ετησίως πλοία της MSC Cruises στη Μασσαλία.

Φωτό: MSC Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.