Το άνοιγμα της Lidl στη μόδα μέσω θαλάσσης

Το άνοιγμα της Lidl στη μόδα μέσω θαλάσσης

344
Το άνοιγμα της Lidl στη μόδα μέσω θαλάσσης

Μια νέα υπηρεσία τακτικών γραμμών μεταξύ Ασίας και Ευρώπης εγκαινίασε πρόσφατα η Tailwind Shipping Lines, θυγατρική της πολυεθνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl.

Συγκεκριμένα, η νέα υπηρεσία, με την ονομασία Tiger Express service (TEX Service), θα συνδέει το λιμάνι Τσιταγκόνγκ του Μπανγκλαντές με αυτό της Βαρκελώνης για τη μεταφορά υφασμάτινων προϊόντων. Μάλιστα το δρομολόγιο θα διαρκεί λιγότερο από 20 ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα στις ευρωπαϊκές εταιρείες λιανικής να παραλαμβάνουν τα εμπορεύματά τους έγκαιρα, ακόμη και σε περιόδους αυξημένων διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες, σημειώνει η Tailwind Shipping Lines στην ανακοίνωσή της.

Η Τailwind υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα του να προσεγγίζει μικρότερα λιμάνια όπως της Βαρκελώνης ή του Moerdijk, καθώς από εκεί υπάρχει η δυνατότητα τα εμπορεύματα να φορτώνονται σε φορτηγά σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μεταφέρονται άμεσα στους τελικούς προορισμούς τους. Το περασμένο έτος, η θυγατρική της Lidl εγκαινίασε την υπηρεσία Panda Express, που συνδέει την Κίνα με την Ευρώπη. Πρόκειται για τακτική γραμμή που εκκινεί από το Taicang και φτάνει στα λιμάνια Κόπερ, Ρότερνταμ και Βαρκελώνης μέσω των Ningbo και Shenzhen.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.