Η TotalEnergies εισέρχεται στην αγορά ναυτιλιακών βιοκαυσίμων της Σιγκαπούρης

Η TotalEnergies εισέρχεται στην αγορά ναυτιλιακών βιοκαυσίμων της Σιγκαπούρης

64
Η TotalEnergies εισέρχεται στην αγορά ναυτιλιακών βιοκαυσίμων της Σιγκαπούρης

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies πραγματοποίησε πρόσφατα στη Σιγκαπούρη τον πρώτο εφοδιασμό ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Hapag-Lloyd με ένα μείγμα βιοκαυσίμου.

Το χωρητικότητας 15.000 TEUs containership με την ονομασία «Afif» εφοδιάστηκε με 2.000 μετρικούς τόνους βιοκαυσίμου B24, ενός μείγματος που αποτελείται κατά 24% από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια (UCOME) και κατά 76% από πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας θείου (VLSFO). Η κατανάλωση του εν λόγω μείγματος βιοκαυσίμου αναμένεται να αποφέρει μείωση των παραγόμενων καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του πλοίου κατά περίπου 20% σε σύγκριση με την κατανάλωση συμβατικών ναυτιλιακών καυσίμων.

Ο Jan Christensen, διευθυντής του τμήματος αγοράς καυσίμων της Hapag-Lloyd, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας με την TotalEnergies για τον εφοδιασμό του πλοίου μας με βιοκαύσιμο στη Σιγκαπούρη. Τα βιοκαύσιμα μπορούν, σε συνδυασμό με άλλα πράσινα καύσιμα, να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες διαμόρφωσης μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τον άνθρακα, ενώ η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ένα ακόμα βήμα της Hapag-Lloyd στον δρόμο προς την επίτευξη της απανθρακοποίησης των δραστηριοτήτων της. Η συνεχής παροχή βιοκαυσίμου στη Σιγκαπούρη θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε στους πελάτες μας βιώσιμες λύσεις μεταφορών, υποστηρίζοντας έτσι και τις δικές τους προσπάθειες για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων τους».

Φωτό: totalenergies.sg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.