Η Σιγκαπούρη, «μαγνήτης» για το ρωσικό πετρέλαιο;

Η Σιγκαπούρη, «μαγνήτης» για το ρωσικό πετρέλαιο;

157
Η Σιγκαπούρη, «μαγνήτης» για το ρωσικό πετρέλαιο;

Η ζήτηση για αποθήκευση πετρελαίου σε δεξαμενές ακολουθεί αυξητικές τάσεις στη Σιγκαπούρη και πιθανολογείται ότι ένα «κύμα» ρωσικού πετρελαίου κατευθύνεται στον σημαντικό ναυτιλιακό κόμβο, αναμειγνύεται και επανεξάγεται στις διεθνείς αγορές.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η ανάμειξη ρωσικού πετρελαίου με πετρέλαιο από άλλους προορισμούς συνιστά μια διαδικασία με την οποία ουσιαστικά δεν αποκαλύπτεται η «ταυτότητα» της προέλευσης. Παρά το γεγονός ότι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Σιγκαπούρη έχουν διακόψει τη χρηματοδότηση ρωσικών εταιρειών ή τις συναλλαγές στις οποίες αυτές εμπλέκονται, εντούτοις η νησιωτική χώρα δεν έχει απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου ή παραγώγων αυτού.

Μετά τις κυρώσεις της Δύσης, οι ροές ρωσικού πετρελαίου έχουν αυξηθεί προς την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Μάλιστα συσσωρεύονται σε κόμβους ανάμειξης και επανεξαγωγής, όπως η Σιγκαπούρη και η Φουτζέιρα, αποκαλύπτει το δημοσίευμα του Bloomberg. Την ίδια ώρα, αρκετά πιθανό φαντάζει το σενάριο τέτοιου είδους ροές να αυξηθούν περαιτέρω στο εγγύς μέλλον, δεδομένου ότι στις 5 Φεβρουαρίου τίθεται σε ισχύ το ευρωπαϊκό εμπάργκο για τα διυλισμένα προϊόντα πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.