Το μεγαλύτερο στον κόσμο ιστιοφόρο σούπερ γιοτ κατανάλωσης LNG

Το μεγαλύτερο στον κόσμο ιστιοφόρο σούπερ γιοτ κατανάλωσης LNG

445
Το μεγαλύτερο στον κόσμο ιστιοφόρο σούπερ γιοτ κατανάλωσης LNG

Η εταιρεία Orient Express, μέλος του γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor, παρουσίασε πρόσφατα το μεγαλύτερο στον κόσμο ιστιοφόρο σούπερ γιοτ, το οποίο πρόκειται να καταναλώνει ως καύσιμο LNG.

Το πρωτοποριακό ιστιοφόρο γιοτ αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την επίσης γαλλική ναυπηγική εταιρεία Chantiers de l’Atlantique και τη συμβουλευτική εταιρεία Hetland Maritime, ενώ την εξωτερική αρχιτεκτονική του σκάφους έχει αναλάβει η Stirling Design International.

IMG_20230118_233239

Το Orient Express Silenseas θα διαθέτει μήκος 220 μ. και θα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα αιολικής πρόωσης SolidSail, το οποίο έχει αναπτύξει η Chantiers de l’Atlantique και αποτελείται από τρία άκαμπτα ιστία επιφάνειας 1.500 τ.μ., που θα ξεπερνούν σε ύψος τα 100 μ. Το υβριδικό σύστημα πρόωσης του σκάφους θα συνδυάζει την αιολική ενέργεια με έναν κινητήρα πρόωσης κατανάλωσης καυσίμου LNG, καθιστώντας έτσι το Orient Express Silenseas σημείο αναφοράς όσον αφορά τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις.

Το σκάφος θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 120 επιβάτες, ενώ η παράδοσή του είναι προγραμματισμένη για το 2026. Η Chantiers de l’Atlantique έχει υπογράψει μάλιστα επιστολή προθέσεων με την Orient Express για την κατασκευή δύο πλοίων, με το δεύτερο ιστιοφόρο γιοτ να είναι προγραμματισμένο για παράδοση στις αρχές του 2027.

Φωτό: Orient Express Silenseas/ Martin Darzacq

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.