ESG Shipping Awards: Μία νέα ελληνική πρωτοβουλία

ESG Shipping Awards: Μία νέα ελληνική πρωτοβουλία

208
ESG Shipping Awards: Μία νέα ελληνική πρωτοβουλία

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έλαβε χώρα η τελετή έναρξης των ESG Shipping Awards 2023, μίας πρωτοβουλίας υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) καθώς και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΝΕΕ). Στην τελετή παρευρέθηκαν διακεκριμένα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.

Η εκδήλωση εκκίνησε με μια παρουσίαση της αποστολής και του οράματος των ESG Shipping Awards, από την κ. Έλενα Αθουσάκη και την κ. Κατερίνα Σταθοπούλου, Principal  Organizers των ESG Shipping Awards.

_TTS3982

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η ελληνική και ελληνόκτητη ναυτιλία κρατούν τα ηνία παγκοσμίως όσον αφορά τα κριτήρια ESG και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ακόμη πρόσθεσε ότι η ανταμοιβή των ναυτιλιακών εταιρειών λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια ESG ενθαρρύνει τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών.

Μεταξύ λοιπών αξιοσημείωτων ομιλητών, ο δρ. Γιώργος Πατέρας, Πρόεδρος του ΝΕΕ δήλωσε: «Τα ESG Shipping Awards συνιστούν τρόπο επίδειξης της μεγάλης προσπάθειας που έχει καταβληθεί όσον αφορά το περιβάλλον αλλά και τους ανθρώπους που συνδέονται με τις θαλάσσιες μεταφορές».

Παράλληλα, η κ. Έλενα Αθουσάκη παρουσίασε τη μεθοδολογία ανάδειξης υποψηφίων για τα βραβεία ενώ ο κ. Βασίλης Οικονομίδης, Managing Partner της VDI Law Firm, τους κανόνες από τους οποίους διέπονται και οι οποίοι διασφαλίζουν τη διαφάνεια και ακεραιότητά τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες του κ. Jan Fransen, Executive Director του Green Award Foundation και μέλος της κριτικής επιτροπής και του κ. Δημήτρη Κουτσόπουλου, CEO της Deloitte Greece, η οποία συνιστά και τον μοναδικό Anchor Award Partner των βραβείων.

Η ανακοίνωση των βραβευθέντων θα πραγματοποιηθεί σε σχετική τελετή στις 30 Μαΐου του 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής. Τα βραβεία που θα δοθούν είναι τα εξής:

  1. ESG Leader Award
  2. ESG Environmental Award
  3. ESG Climate Change Award
  4. ESG Eco-efficiency Award
  5. ESG Biodiversity Award
  6. ESG Social Award
  7. ESG Health & Safety Award
  8. ESG Community Contribution Award
  9. ESG People Award
  10. ESG Governance Award
  11. ESG Diversity, Equality & Inclusion Award
  12. ESG Technology Award
  13. ESG Business Ethics Award

Για την ανάδειξη υποψηφίων, ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.