K Line: Γιατί αναμένει τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της

K Line: Γιατί αναμένει τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της

85
K Line: Γιατί αναμένει τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της

Τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της αναμένει για την K Line το τρέχον οικονομικό έτος (Απρίλιος-Μάιος) ο Yukikazu Myochin, πρόεδρος και CEO της εταιρείας.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο κ. Myochin τονίζει ότι, στους επιμέρους κλάδους των dry, LNG carriers και car carriers, οι προσπάθειες που έλαβαν χώρα κατά το προηγούμενο έτος χρήσης για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας κόστους, μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, απέφεραν καρπούς. Σε αυτές περιλαμβάνονται η μείωση του στόλου και οι αδιάκοπες προσπάθειες κάθε segment να βελτιστοποιήσουν την κερδοφορία τους.

Στα containerships, όπου οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα ισχυρές κατά το πρώτο μισό, οι βέλτιστες πρακτικές των τριών εταιρειών του ιαπωνικού ομίλου μετουσιώθηκαν σε θετικά αποτελέσματα, τονίζει ο κ. Myochin.

O επικεφαλής της K Line σημειώνει ότι ο όμιλος πλέον θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητες θαλάσσιας μεταφοράς άνθρακα και σιδηρομεταλλεύματος, LNG και αυτοκινήτων, υπό το Πενταετές Μεσοπρόθεσμο Management Plan για την επίτευξη των στόχων απανθρακοποίησης αλλά και την αύξηση των κερδών. Υπό το εν λόγω σχέδιο, η K Line θα διανείμει μερίσματα ύψους 400-500 δισ. γεν στους μετόχους της, ενώ, πέραν της αύξησης του μερίσματος για το 2022, ο ιαπωνικός κολοσσός προχωρά με ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 100 δισ. γεν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.