Προσεχώς «εμφύλιος» για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία;

Προσεχώς «εμφύλιος» για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία;

185
Προσεχώς «εμφύλιος» για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία;

Προς άνοδο οδεύει ο ανταγωνισμός μεταξύ των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων, καθώς η KSOE –θυγατρική της HD Hyundai– και η Hanwha Group –που κατέχει πλειοψηφικό μετοχικό μερίδιο στο ναυπηγείο DSME – πραγματοποίησαν προσφορά εξαγοράς για την ίδια εταιρεία. Πρόκειται για την STX Heavy Industries, εταιρεία κατασκευής μηχανών πλοίων, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Korea Times. Σύμφωνα με την HD Hyundai, η κίνησή τους αποσκοπεί στη βελτίωση της θέσης της στην παγκόσμια αγορά, δεδομένης της ανόδου της ζήτησης για μηχανές πλοίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Hanwha Group πρόσφατα απέκτησε μετοχικό μερίδιο 49,3% στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering και, δεδομένης της ισχυρής θέσης της Hanwha Group ως ομίλου –έβδομο μεγαλύτερο conglomerate στη Νότια Κορέα–, εκτιμάται ότι μια «σύγκρουση» μεταξύ των δύο ομίλων είναι μη αναστρέψιμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η HD Hyundai ήδη έχει θυγατρική που δραστηριοποιείται στην κατασκευή μηχανών πλοίων, ενώ αντιθέτως η DSME βασίζεται σημαντικά σε διάφορους προμηθευτές, μεταξύ άλλων και την STX Heavy Industries.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.