Επέκταση της ONE σε αμερικανικούς τερματικούς

Επέκταση της ONE σε αμερικανικούς τερματικούς

51
Επέκταση της ONE σε αμερικανικούς τερματικούς

Στην απόκτηση τερματικών στο Λος Άντζελες και στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια προβαίνει ο ιαπωνικός κολοσσός των τακτικών γραμμών Ocean Network Express. Η συγκεκριμένη κίνηση συνιστά μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της ONE να διασφαλίσει την πρόσβασή της στους αμερικανικούς λιμένες σε περίπτωση που αναδυθούν νέες προκλήσεις για τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους τερματικούς TraPac LLC ‒βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Mitsui O.S.K. Lines‒ και Yusen Terminal LLC ‒ υπό τον έλεγχο της Nippon Yusen Kabushiki Kaisha. Δηλαδή η Ocean Network Express θα αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο σε τερματικούς που βρίσκονται στον έλεγχο των μητρικών της εταιρειών.

Η συγκεκριμένη επένδυση, η οποία αναμένει την έγκριση των αρμόδιων αρχών, αυξάνει το αποτύπωμα της ONE στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, έναν εκ των κύριων προορισμών των containerships στα fronthaul routes της ναυτιλίας τακτικών γραμμών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.