Κάλεσμα της Διώρυγας του Σουέζ για επενδύσεις

Κάλεσμα της Διώρυγας του Σουέζ για επενδύσεις

55
Κάλεσμα της Διώρυγας του Σουέζ για επενδύσεις

Κάλεσμα για επενδύσεις πραγματοποίησε πρόσφατα η Διώρυγα του Σουέζ, η κυριότερη ναυτιλιακή αρτηρία του διεθνούς εμπορίου, η οποία καταγράφει διαδοχικά ρεκόρ εσόδων τα τελευταία εξάμηνα. Πάντως, η συγκεκριμένη επιθυμία για επενδύσεις από πλευράς της Διώρυγας δεν συνοδεύεται από κάποια παραχώρηση δικαιωμάτων, καθώς, όπως σημειώνει το Reuters, η Αρχή της Διώρυγας τονίζει ότι θα διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο.

Η συγκεκριμένη φιλοδοξία της Αρχής της Διώρυγας έχει καταστεί γνωστή εδώ και αρκετά έτη και αφορά ένα προτεινόμενο επενδυτικό ταμείο, το οποίο θα φροντίζει για τη διασφάλιση των πόρων της Διώρυγας του Σουέζ αλλά και θα συνιστά σύμμαχο στην αντιμετώπιση αναπάντεχων προκλήσεων ή κρίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινήσεις της Αιγύπτου έχουν δημιουργήσει ανησυχία, με ειδησεογραφικά μέσα να τις χαρακτηρίζουν ως κινήσεις πώλησης της Διώρυγας. Τις συγκεκριμένες ανησυχίες αποπειράθηκε να διαλύσει ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, κ. Osama Rabie, τονίζοντας ότι ο ρόλος του επενδυτικού ταμείου θα είναι να επικεντρώνεται σε σημαντικά projects.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.