Gamers, η Maersk σας περιμένει

Gamers, η Maersk σας περιμένει

431
Gamers, η Maersk σας περιμένει

Ο ρόλος της τεχνολογίας καθίσταται ολοένα και πιο σημαντικός σε κάθε πτυχή της ζωής των ανθρώπων, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες, και δη η ναυτιλία, δεν αποτελούν εξαίρεση, όπως υπογραμμίζει ο κολοσσός των τακτικών γραμμών Maersk σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, στο πλαίσιο αναζήτησης ανθρώπων με εμπειρία στην τεχνολογία, η Maersk στρέφει το ενδιαφέρον της στους «gamers».

«Ψάχνουμε σίγουρα περισσότερους gamers να έρθουν στη Maersk», σχολίασε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της εταιρείας, Angel Donchev. «Η τεχνολογία στη Maersk καθίσταται ολοένα σημαντικότερη. Βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των λειτουργιών μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Donchev.

Όμως, πώς συνδέεται το gaming με τη Maersk; Σύμφωνα με τον κ. Donchev τα παιχνίδια βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που είναι πολύ σημαντικές στη σημερινή κοινωνία αλλά και στην εργασία. «Πολλοί είναι εκείνοι που υποτιμούν τον κόπο που απαιτούν και τις δεξιότητες που αναπτύσσουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η επιμονή των gamers να γίνονται κάθε μέρα και καλύτεροι, μια δεξιότητα απαραίτητη και στην εργασία. Εκτός αυτού, πολλά παιχνίδια βομβαρδίζουν τους παίκτες με μεγάλο όγκο πληροφοριών, τις οποίες οι παίκτες πρέπει να αξιοποιήσουν για τη λήψη γρήγορων αποφάσεων. Συνεπώς, αναπτύσσουν οργανωτικές δεξιότητες στα παιδιά αλλά και την ικανότητα διάκρισης κρίσιμων πληροφοριών.

Στον σημερινό κόσμο υπάρχουν τόσο πολλές πληροφορίες, συνεπώς η δεξιότητα αναγνώρισης των χρήσιμων πληροφοριών είναι απαραίτητη, κατά τον κ. Donchev, προκειμένου να ληφθούν σωστές αποφάσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.