Αλλαγή δεδομένων στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Αλλαγή δεδομένων στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

208
Αλλαγή δεδομένων στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Νέα εποχή ανατέλλει για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Daehan Shipbuilding, καθώς κοινοπραξία με επικεφαλής το fund KH Investment προέβη στην εξαγορά τους έναντι $150 εκατ. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν, επίσης, η Korea Investment Private Equity και η SG Private Equity.

Η KHI αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο μέτοχο του ναυπηγείου, καθώς κατέχει το 95%. Υπενθυμίζεται ότι η KHI είχε εξαγοράσει το επίσης μεσαίου μεγέθους ναυπηγείο K-Shipbuilding και, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, φιλοδοξεί να δημιουργήσει συνέργειες, μεταξύ άλλων, στους τομείς της τεχνολογίας και των πωλήσεων.

Η Daehan επιχειρεί να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της πέρα από την κατασκευή Aframaxes πλοίων και ο νέος επενδυτής θα συμβάλει σε αυτές τις βλέψεις. Πάντως, ήδη, το 2020 εξασφάλισε παραγγελία για τη ναυπήγηση ενός shuttle tanker και το 2021 για τα πρώτα πλοία κατανάλωσης LNG. Φέτος τον Απρίλιο η Daehan υπέγραψε τα πρώτα συμβόλαια για τη ναυπήγηση μεσαίου μεγέθους containerships.

Tα μεσαίου μεγέθους ναυπηγεία της Νότιας Κορέας φαίνεται πως επωφελούνται από την αύξηση των παραγγελιών και τα μη διαθέσιμα slots στα μεγαλύτερα ναυπηγεία, συνιστώντας μια νέα εναλλακτική για τους πλοιοκτήτες που επιθυμούν άμεσα νέο τονάζ.

Φωτό: www.daehanship.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.