Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεχίζεται το χάος στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων

Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεχίζεται το χάος στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων

106
Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεχίζεται το χάος στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων

Oι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, διάρκειας οκτώ ημερών, αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικάτων και της διαχειρίστριας εταιρείας του λιμένα έπεσαν στο κενό.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 1.900 μέλη του συνδικάτου Unite θα συνεχίσουν την απεργία από τις 21 έως τις 29 Αυγούστου, καθώς η πρόταση της Felixstowe Dock and Railway Company για αύξηση των απολαβών τους κατά 7% δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους.

Εκπρόσωπος της αρχής λιμένα του Felixstowe δήλωσε απογοητευμένος για τη μη επίτευξη συμφωνίας, παρά τις βελτιωμένες προτάσεις για τις απολαβές των εργαζομένων. Απευθυνόμενος προς τους απεργούς, σημειώνει ότι «δεν θα βγουν νικητές από μια απεργία η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν κι άλλα χρήματα, που υπό άλλες συνθήκες θα κέρδιζαν».

Από την άλλη, τα μέλη του συνδικάτου Unite υποστηρίζουν ότι το Felixstowe είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο, ώστε να επιτραπεί μια ‒σε λογικά πλαίσια‒ αύξηση των απολαβών. Περίπου το 50% της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο Ηνωμένο Βασίλειο διέρχεται από το Felixstowe και η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων θα πλήξει τα logistics αλλά και το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, σημειώνουν κύκλοι της αγοράς.

Φωτό: ΕPA / NEIL HALL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.