Άνοδος για τις εισαγωγές iron ore της Κίνας

Άνοδος για τις εισαγωγές iron ore της Κίνας

45
Άνοδος για τις εισαγωγές iron ore της Κίνας

Οι κινεζικές εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος τον περασμένο Ιούλιο σημείωσαν αύξηση 3,1% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, παρά τις όποιες ανησυχίες για βουτιά στη ζήτηση.

Ο κορυφαίος εισαγωγέας του κόσμου παρέλαβε τον Ιούλιο 91,24 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος έναντι 88,51 εκατ. τόνων τον περσινό Ιούλιο. Την ίδια ώρα, οι εισαγωγές του Ιουλίου ήταν αυξημένες κατά 2,6% έναντι του Ιουνίου.

Η αύξηση του περιθωρίου κέρδους έχει πυροδοτήσει τη δραστηριότητα στις εγχώριες μονάδες και χαλυβουργίες, με αποτέλεσμα την άνοδο των εισαγωγών στην ασιατική χώρα. Πάντως, οι ανησυχίες κύκλων της αγοράς για τη ζήτηση της Κίνας παραμένουν, καθώς η χώρα εντατικοποιεί τις προσπάθειές της για απανθρακοποίηση και ο κλάδος του real estate, κινητήριος μοχλός για τις εισαγωγές iron ore, κρίνεται ιδιαίτερα εύθραυστος.

Tέλος, υψηλός παραμένει και ο αριθμός των αποθεμάτων στα κινεζικά λιμάνια. Έως τις 5 Αυγούστου κινούνταν στους 136,6 εκατ. τόνους, καταγράφοντας αύξηση για έξι διαδοχικές εβδομάδες, σύμφωνα με δεδομένα της SteelHome.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.