Eνεργειακή κρίση: Ο ελληνικός εφοπλισμός στην πρώτη γραμμή

Eνεργειακή κρίση: Ο ελληνικός εφοπλισμός στην πρώτη γραμμή

614
Eνεργειακή κρίση: Ο ελληνικός εφοπλισμός στην πρώτη γραμμή

Η Uniper με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Dynagas, συμφερόντων του κ. Γιώργου Προκοπίου για τη ναύλωση δύο FSRUs για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης.

Η συμφωνία εντάσσεται στις προσπάθειες του Βερολίνου για διαφοροποίηση των ενεργειακών προμηθειών και ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Γερμανίας. Τα Τransgas Force και  Transgas Power είναι ναυπηγημένα το 2021 και συγκαταλέγονται στα πλέον σύγχρονα, ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον FSRUs με αποθηκευτική δυναμικότητα 174.000 κ.μ. έκαστο, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Uniper. Οι εν λόγω μονάδες θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το 2023.

Με αφορμή τη συμφωνία, ο κ. Προκοπίου τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που ολοκληρώσουμε αυτή τη συναλλαγή με τη γερμανική κυβέρνηση και την Uniper. Υποστηρίζουμε εδώ και καιρό τις ευρωπαϊκές χώρες να αναπτύξουν υποδομές εισαγωγής LNG για να διαφοροποιήσουν τις πηγές εφοδιασμού τους με φυσικό αέριο. Η εγκατάσταση των δύο FSRUs θα επιτρέψει στη Γερμανία, και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες εισαγωγής LNG έγκαιρα και φιλικά προς το περιβάλλον χωρίς μόνιμο αποτύπωμα στην ξηρά».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.