Ινδία, το επόμενο «hotspot» για τα bulkers;

Ινδία, το επόμενο «hotspot» για τα bulkers;

150
Ινδία, το επόμενο «hotspot» για τα bulkers;

Μπροστά στις μεγάλες ελλείψεις καυσίμων που αντιμετωπίζει, η Ινδία επιχειρεί να αυξήσει τις εισαγωγές άνθρακα για τα επόμενα τρία έτη, στην προσπάθειά της να «χτίσει» αποθέματα.

Η απόφαση της χώρας καταδεικνύει το γεγονός ότι τα αποθέματα άνθρακα έχουν κατρακυλήσει σε χαμηλά εννέα ετών, ενώ η ζήτηση για ηλεκτροπαραγωγή αυξάνεται σε υψηλά 40ετίας.

Συνεπώς, η Ινδία διαφαίνεται ότι θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό του εμπορίου άνθρακα έως το 2025, παρά το γεγονός ότι η αύξηση των εισαγωγών μέχρι στιγμής φάνταζε ένα παροδικό μέτρο με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του Υπουργείου Ενέργειας σημειώνουν ότι έως το 2025 ο ιδιωτικός τομέας δύσκολα θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγή του και ως εκ τούτου οι εισαγωγές είναι μονόδρομος.

Πέραν των σημαντικών προκλήσεων για την παραγωγή, σκοπέλους συναντά και η μεταφορά άνθρακα εντός Ινδίας, καθώς το κρατικό σιδηροδρομικό δίκτυο αντιμετωπίζει ελλείψεις τρένων για τη μεταφορά του άνθρακα.

Η αύξηση των εισαγωγών της Ινδίας θα δώσει ώθηση στις εξαγωγές από πλευράς Ινδονησίας και Αυστραλίας και συνεπώς το θαλάσσιο εμπόριο με bulkers αναμένεται να καταγράψει αύξηση. Βέβαια, για το εάν θα αυξηθούν και οι ναύλοι, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι συσχετισμοί τονομιλίων και προσφοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.