Δύο ακόμα πλοία στον στόλο της Euroseas

Δύο ακόμα πλοία στον στόλο της Euroseas

121
Δύο ακόμα πλοία στον στόλο της Euroseas

Νέα συμφωνία για την απόκτηση δύο ακόμα containerships, μεταφορικής ικανότητας 4.250 ΤΕUs, ανακοίνωσε την Τρίτη 3 Μαΐου η Euroseas Ltd.

Τα «Seaspan Manila» και «Seaspan Melbourne» είναι ναυπηγημένα το 2007 και το 2005 αντίστοιχα και θα αποκτηθούν από την εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία έναντι $37 εκατ. με ίδια κεφάλαια.

Το «Seaspan Manila» θα παραδοθεί στην Euroseas τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ βρίσκεται σε συμβόλαιο ναύλωσης έως τον Φεβρουάριο του 2025, με ναύλο $20.250/ημέρα έως τον Απρίλιο του 2024. Το «Seaspan Melbourne» θα παραδοθεί τον Ιούνιο και είναι ναυλωμένο έως τον Μάρτιο του 2025 έναντι $19.000/ημέρα.

«Με την παράδοση των δύο πλοίων, θα διαθέτουμε έναν στόλο 18 containerships στο νερό και ένα ναυπηγικό πρόγραμμα επτά feeder containerships […]. Η στρατηγική ανάπτυξης του στόλου μας εστιάζεται σε αποκτήσεις πλοίων με χαμηλό risk profile, όπως επίσης και στο ναυπηγικό μας πρόγραμμα», σημειώνει ο κ. Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.