Goldman Sachs: «Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στον χρυσό»

Goldman Sachs: «Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στον χρυσό»

56
Goldman Sachs: «Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στον χρυσό»

Ψήφο εμπιστοσύνης στον χρυσό δίνει η Goldman Sachs έναντι της δαμόκλειου σπάθης του πληθωρισμού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με διεθνή μέσα, ο τραπεζικός κολοσσός εκτιμά πως το έδαφος είναι πρόσφορο προκειμένου ο χρυσός να ανακάμψει σημαντικά, έπειτα από ένα έτος σημαντικών απωλειών.

Ειδικότερα, ο χρυσός αναμένεται να προσελκύσει τους επενδυτές ως μέσο προφύλαξης από τον πληθωρισμό και τα αυξημένα επιτόκια. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές χρυσού σε χρονικό ορίζονται έξι μηνών θα διαμορφωθούν στα $2.000 η ουγγιά, αρκετά υψηλότερα από τα περίπου $1.800 στα οποία τελεί υπό διαπραγμάτευση επί του παρόντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα τον Ιανουάριο, αναλυτές της Goldman Sachs είχαν καταδείξει το bitcoin ως καταφύγιο για τους επενδυτές, βασιζόμενοι στην αύξηση των επενδυτών στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, το bitcoin βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2022 το κρυπτονόμισμα απώλεσε σημαντικό μέρος της αξίας του και πλέον τελεί υπό διαπραγμάτευση στα περίπου $33.000.

Φωτό: PublicDomainPictures/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.