Αλλαγή των ισορροπιών στη θαλάσσια μεταφορά LNG;

Αλλαγή των ισορροπιών στη θαλάσσια μεταφορά LNG;

254
Αλλαγή των ισορροπιών στη θαλάσσια μεταφορά LNG;

Αλλαγή ισορροπιών στην αγορά φυσικού αερίου καταδεικνύουν πρόσφατες «κινήσεις» των LNGCs στα ύδατα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, φορτία LNG από την Καραϊβική κατευθύνονται προς τη Βοστώνη ενόψει αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες.

Ο συνδυασμός περιορισμένης χρήσης φυσικού αερίου μέσω αγωγών και χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή της Νέας Αγγλίας ωθούν τη Βοστώνη σε αύξηση των διά θαλάσσης εισαγωγών και της τιμής του αερίου. Ενώ οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη παραμένουν υψηλότερες επί του παρόντος, τα fundamentals της αγοράς δύνανται να μεταβληθούν άρδην.

Υπενθυμίζεται πως, στα τέλη Δεκεμβρίου, οι αυξημένες τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη οδήγησαν στην αλλαγή ρότας για αρκετά πλοία που κατευθύνονταν προς την Ασία, καθώς οι Ευρωπαίοι αγοραστές ήταν διατεθειμένοι να αγοράσουν τα φορτία σε υψηλές τιμές.

Παράλληλα, μετά από αυξητικό ράλι και κορύφωση προς τα τέλη του 2021, οι ναύλοι των LNGCs έχουν καταγράψει πτώση στις αρχές του έτους κυρίως για τα δρομολόγια Αυστραλίας-Ιαπωνίας και ΗΠΑ-Ευρώπης.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η εξέλιξη των ναύλων για τον συγκεκριμένο τύπο πλοίο ενόψει και της χειμερινής περιόδου και της εποχικής ζήτησης που την ακολουθεί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.