Καθημερινά tests στους εργαζομένους στο σύνολο των βρετανικών μεταφορών

Καθημερινά tests στους εργαζομένους στο σύνολο των βρετανικών μεταφορών

30
Καθημερινά tests στους εργαζομένους στο σύνολο των βρετανικών μεταφορών

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και στην εφοδιαστική αλυσίδα του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να συμπεριληφθούν άμεσα στο πρόγραμμα ιατρικών ελέγχων και εξετάσεων, για να διατηρηθεί το εμπόριο της χώρας, τονίζουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι των βρετανικών λιμένων.

Η ανακοίνωση ‒έμμεση διαμαρτυρία‒ έρχεται μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την καθημερινή εξέταση με rapid tests σε 100.000 εργαζομένους που απασχολούνται σε κρίσιμους κλάδους της εθνικής οικονομίας. Οι κλάδοι αυτοί αφορούν «κρίσιμες εθνικές υπηρεσίες» και ειδικότερα το προσωπικό στις βιομηχανίες των τροφίμων, των μεταφορών και της ασφάλειας των συνόρων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την πρόσφατη ενημέρωση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού από την Downing Street, η Βρετανική Ένωση Λιμένων τόνισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στο προσωπικό των λιμένων και της αλυσίδας εφοδιασμού, όπου και όταν χρειάζεται.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης στο Λονδίνο, ο Richard Ballantyne, διευθύνων σύμβουλος της British Ports Association, του φορέα εκπροσώπησης των λιμένων, που αντιπροσωπεύει το 86% των λιμενικών εμπορευματικών δραστηριοτήτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και στην εφοδιαστική αλυσίδα θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην κορυφή της «κρίσιμης λίστας» της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου η διαθεσιμότητα των kits είναι περιορισμένη.

Τα λιμάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο διαχειρίζονται το 95% του διεθνούς εμπορίου της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής περίπου των μισών τροφίμων που καταναλώνει η Βρετανία.

Φωτό: Andy Rain/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.