Η Γαλλία έχει ανάγκη από περισσότερο… άνθρακα!

Η Γαλλία έχει ανάγκη από περισσότερο… άνθρακα!

107
Η Γαλλία έχει ανάγκη από περισσότερο… άνθρακα!

Η Γαλλία θα επιτρέψει στα εργοστάσια καύσης άνθρακα να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες του συγκεκριμένου καυσίμου για τους επόμενους δύο μήνες, προκειμένου να μετριάσει την αναμενόμενη ενεργειακή κρίση.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η απόφαση αυτή, που έχει θορυβήσει πολλές ΜΚΟ στο Παρίσι αλλά και διεθνώς, είναι αποτέλεσμα της έκρυθμης κατάστασης στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης αλλά και της πολιτικής δέσμευσης της γαλλικής κυβέρνησης να τερματίσει την παραγωγή λόγω διαδικασιών συντήρησης σε έναν σημαντικό αριθμό πυρηνικών εργοστασίων της χώρας.

Καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις είναι δυσοίωνες και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν απότομη πτώση των θερμοκρασιών τις επόμενες εβδομάδες, τα γαλλικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, αλλά και κατασκευής υλικών και προϊόντων, φαίνεται ότι θα αλλάξουν τις ρότες της ναυλαγοράς στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.