Ενίσχυση της λιμενικής σύνδεσης της Κίνας με τον Ινδικό Ωκεανό

Ενίσχυση της λιμενικής σύνδεσης της Κίνας με τον Ινδικό Ωκεανό

58
Ενίσχυση της λιμενικής σύνδεσης της Κίνας με τον Ινδικό Ωκεανό

Το Yangpu, o μεγαλύτερος λιμενικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων της επαρχίας Hainan στη νότια Κίνα, εγκαινίασε μια νέα τακτική γραμμή σύνδεσης της ανατολικής Ασίας με λιμάνια του Ινδικού Ωκεανού. Σύμφωνα με πληροφορίες της επιτροπής της ζώνης οικονομικής ανάπτυξης του λιμένα, πλοίο της εταιρείας COSCO, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία το λιμάνι, επέστρεψε σε αυτό μετά την παράδοση εμπορευμάτων σε λιμάνια χωρών-μελών της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας.

Έτσι, μετά την έναρξη της πρώτης διηπειρωτικής γραμμής σύνδεσης του Yangpu με την Αυστραλία, τις Φιλιππίνες και την Παπούα Νέα Γουινέα, η νέα γραμμή αυξάνει τις προοπτικές ανάπτυξής του σημαντικά. Στελέχη της COSCO αναφέρουν ότι το νοτιότερο λιμάνι της Κίνας μπορεί να γίνει η σημαντικότερη πύλη εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της χώρας και χωρών-μελών της Ένωσης.

Το λιμάνι δύναται να εξυπηρετήσει εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μετά τον εκσυγχρονισμό του. Η επέκταση του δικτύου συνεργασίας του θα συνεχιστεί, εφόσον φαίνεται να υπάρχει μια ισχυρή οικονομική βάση, αναφέρουν στελέχη της επιτροπής. Ήδη από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε αύξηση 40% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μέσω του λιμανιού σε σχέση με την περσινή χρονιά, αγγίζοντας τα 975.000 TEUs. Μέχρι το 2025 αναμένεται να διακινούνται μέσω του Yangpu πάνω από 5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.