Επέκταση θυγατρικής της Alibaba στις αεροπορικές μεταφορές

Επέκταση θυγατρικής της Alibaba στις αεροπορικές μεταφορές

60
Επέκταση θυγατρικής της Alibaba στις αεροπορικές μεταφορές

H Cainiao Smart Logistics Network, θυγατρική της εταιρείας-κολοσσού Αlibaba, που δραστηριοποιείται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποτελεί τον νεότερο παίκτη στην αγορά logistics της Κίνας που επεκτείνεται στον κλάδο των εναέριων εμπορευματικών μεταφορών. Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, η Cainiao, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, εξαγόρασε έναντι $248 εκατ. το 15% της Air China Cargo, η οποία αποτελεί τον εμπορευματικό βραχίονα της υπό κρατικό έλεγχο (45%) κινεζικής αεροπορικής εταιρείας. Μεταξύ των άλλων μετόχων της Air China Cargo συγκαταλέγονται οι εταιρείες Cathay Pacific Airways, China Cargo Holdings Co. Ltd (12,24%) και η Longstar Co. Ltd (11,75%).

Εν μέσω των διαταραχών στις θαλάσσιες εφοδιαστικές αλυσίδες και των ελλείψεων χωρητικότητας και εξοπλισμού, οι εταιρείες logistics αναζητούν εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς, όπως είναι οι αεροπορικές και οι σιδηροδρομικές μεταφορές. Δεδομένων των ανωτέρω, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι παίκτες στην αγορά των logistics επεκτείνονται στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Cainiao έχει επενδύσει σημαντικά σε νέες υποδομές και υπηρεσίες μεταφορών. Ειδικότερα, η εταιρεία κατά τη διάρκεια του 2021 έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών σε παγκόσμια κλίμακα, προσθέτοντας νέες αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορικές υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι συμφωνίες συνεργασίας με την αεροπορική εταιρεία LATAM καθώς και με την Atlas Air για την καλύτερη και ταχύτερη εμπορευματική σύνδεση της Ασίας με τη Νότια Αμερική. Αντίστοιχα, η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία με την Hong Kong Air Cargo για την έναρξη πτήσεων μέσω ενός κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου που βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ενώ από τον Μάιο έχει ξεκινήσει απευθείας ημερήσιο εμπορευματικό δρομολόγιο που συνδέει την Κίνα (Zhengzhou) με την Ουγγαρία (Βουδαπέστη).

Η Cainiao, η αξία της οποίας εκτιμάται στα $15,5 δισ., αναπτύσσει ραγδαία τη διεθνή δραστηριοποίησή της. Μάλιστα, από τον Μάρτιο του 2021, ο ημερήσιος μέσος όγκος διασυνοριακών δεμάτων του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας ξεπέρασε τα 5 εκατ., γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες εταιρείες αποστολής δεμάτων στον κόσμο.

Φωτό:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.