Στα πλοία εστιάζει η πράσινη ατζέντα της Fortescue

Στα πλοία εστιάζει η πράσινη ατζέντα της Fortescue

53
Στα πλοία εστιάζει η πράσινη ατζέντα της Fortescue

Την πράσινη ατζέντα του προωθεί ο μεταλλευτικός κολοσσός Fortescue Metals Group Ltd, o οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε τον στόχο μηδενικών εκπομπών έως το 2040.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο στόχος αφορά ολόκληρη την παγκόσμια αλυσίδα αξίας του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής χάλυβα, η οποία είναι υπεύθυνη για το 98% των εκπομπών Scope 3 της Fortescue.

Η προσέγγιση της Fortescue εστιάζει στην ανάπτυξη projects και τεχνολογιών για τη μείωση των εκπομπών που σχετίζονται με την παραγωγή iron ore και χάλυβα. Ακόμη, προσβλέπει σε στενότερη συνεργασία με υπάρχοντες ή μελλοντικούς πελάτες για την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών και την προμήθεια πράσινου υδρογόνου και αμμωνίας.

Την ίδια ώρα, προτεραιότητα της Fortescue αποτελεί και η απανθρακοποίηση του ιδιόκτητου στόλου των οκτώ πλοίων μεταφοράς ορυκτών που διαθέτει. Η πράσινη μεταστροφή του στόλου της θα επιτευχθεί μέσω της μετατροπής υπαρχόντων πλοίων, προκειμένου να καίνε πράσινη αμμωνία, αλλά και της υιοθέτησης της πράσινης αμμωνίας για τη ναυπήγηση νέων πλοίων.

Πέραν των μακροπρόθεσμων στόχων, η μεσοπρόθεσμη στρατηγική της Fortescue περιλαμβάνει ακόμα τη μείωση των επιπέδων έντασης των εκπομπών από τη θαλάσσια μεταφορά ορυκτών κατά 50% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του οικονομικού έτους 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.