Σημαντική αύξηση των κερδών για την Dynagas LNG

Σημαντική αύξηση των κερδών για την Dynagas LNG

444
Σημαντική αύξηση των κερδών για την Dynagas LNG

H Dynagas LNG Partners LP ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για τους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Το α΄ τρίμηνο του έτους, η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρεία κατέγραψε κέρδη $15,9 εκατ. ή 0,36 ανά κοινή μετοχή, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα $10,6 εκατ. και στα $23,9 εκατ. αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι τα κέρδη της Dynagas ήταν στα $7 εκατ.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο CEO της, Tony Lauritzen, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Kαι τα έξι LNG carriers του στόλου μας επιχειρούν με μακροχρόνιες ναυλώσεις με παγκόσμιους παραγωγούς φυσικού αερίου. […] Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία ως αποτέλεσμα της Covid-19, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταγράψουμε 100% ποσοστό χρήσης του στόλου [fleet utilization] για το α΄ τρίμηνο του 2021. Προχωρώντας προς τα εμπρός, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη στρατηγική μας για τη δημιουργία ταμειακών ροών για την απομόχλευση του ισολογισμού μας και την ενίσχυση της ρευστότητάς μας, έτσι ώστε να χτίσουμε την αξία των ιδίων κεφαλαίων με την πάροδο του χρόνου. Αυτό, πιστεύουμε, θα ενισχύσει την ικανότητά μας να συνεχίσουμε με μελλοντικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.