Λύσεις… από το διάστημα για τη CMA CGM

Λύσεις… από το διάστημα για τη CMA CGM

101
Λύσεις… από το διάστημα για τη CMA CGM

 

Η εταιρεία τακτικών γραμμών και logistics CMA CGM, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποίησε τη σύναψη μιας νέας πενταετούς συμφωνίας συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών της Γαλλίας.

Η εν λόγω συμφωνία θα αξιοποιήσει την εξειδίκευση των δύο μερών στους αντίστοιχους τομείς δραστηριοποίησής τους, προκειμένου να εντοπιστούν, να σχεδιαστούν και να αναπτυχθούν καινοτόμες λύσεις από κοινού, οι οποίες εν συνεχεία θα αξιοποιηθούν στη ναυτιλία, στα logistics και στη διαστημική βιομηχανία.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει της συμφωνίας συνεργασίας, ειδικοί του CNES και της CMA CGM θα επικεντρωθούν σε μια σειρά ζητημάτων, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

· Την έξυπνη δρομολόγηση των πλοίων, προκειμένου να αναβαθμιστούν η ασφάλεια στη θάλασσα και η παρακολούθηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας.

· Την ενεργειακή μετάβαση στον κλάδο της ναυτιλίας, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών αναφορικά με τη χρήση υδρογόνου.

· Την αναβάθμιση των λιμενικών υπηρεσιών και υποδομών, μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών.

· Τη συνεισφορά του διαστημικού τομέα στη βελτιστοποίηση των logistics, προκειμένου να αναπτυχθούν αξιόπιστες και βιώσιμες ολοκληρωμένες υπηρεσίες εντοπισμού των εμπορευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το CNES και η CMA CGM θα συνεργαστούν με start-ups (νεοφυείς επιχειρήσεις) και ΜΜΕ (μικρομεσαίες επιχειρήσεις), προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αξιοποιώντας διαστημικές τεχνολογίες και λύσεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η νέα αυτή συνεργασία συνάδει με τη φιλοδοξία της CMA CGM για σύναψη συνεργασιών εκτός της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ώστε να διερευνήσει και να προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τη δημιουργία της ναυτιλίας και των logistics του μέλλοντος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.