Σάλπαρε για ΗΠΑ το MAS400

Σάλπαρε για ΗΠΑ το MAS400

145
Σάλπαρε για ΗΠΑ το MAS400

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός θαλάσσιων ερευνών ProMare και o τεχνολογικός κολοσσός IBM ανακοίνωσαν, την Τρίτη 15 Ιουνίου, ότι το Mayflower Autonomous Ship (MAS400) βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, καθώς επιχειρεί να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό και να προσεγγίσει τις ΗΠΑ.

Μετά τις απαραίτητες ενημερώσεις για τις καιρικές συνθήκες, το πλοίο αναχώρησε από το Turnchapel Wharf στο Πλίμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου στις 15 Ιουνίου.

Χωρίς την ανθρώπινη παρουσία επί του πλοίου, το ερευνητικό πλοίο χρησιμοποιεί συστήματα αυτοματοποίησης της IBM, τεχνητή νοημοσύνη και προηγμένες τεχνολογίες για την αξιολόγηση της κατάστασής του, του περιβαλλοντικού αντικτύπου και της αποστολής του και τη μετέπειτα λήψη αποφάσεων.

Το ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Στην ανακοίνωσή της, η IBM σημειώνει ότι η καινοτόμος αποστολή αποτελεί αποτέλεσμα εργασίας χρόνων και της συνεργασίας της ΙΒΜ, του ProMare και δώδεκα ακόμα εταίρων από τη ναυτιλιακή και τεχνολογική βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο. Σχεδιασμένο προκειμένου να καταστεί μια οικονομικά αποδοτική και ευέλικτη πλατφόρμα για τη συλλογή δεδομένων για τον ωκεανό, το MAS400 θα βοηθήσει τους επιστήμονες να συλλέξουν τα δεδομένα που χρειάζονται για να κατανοήσουν τις βασικές προκλήσεις που επηρεάζουν την υγεία των ωκεανών (μικροπλαστικά, θαλάσσια θηλαστικά, κ.λπ.).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του ταξιδιού του MAS400 εδώ: https://mas400.com/dashboard#live

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.